[AvoinGLAM] Etsimme koordinaattoria Kohti avointa kulttuuri -hankkeeseen

Marttila Sanna-Maria sanna.marttila at aalto.fi
Mon Sep 9 16:30:46 UTC 2013


Yhdessä yhteistyökumppanien kanssa Avoin GLAM -työryhmä sai avustusta Opetus- ja kulttuuriministeriöltä Kohti avointa kulttuuri -hankkeeseen.

Nyt etsimme ketterää koordinaattoria

Open Knowledge Finland ry. etsii osa-aikaista koordinaattoria Kohti avointa kulttuuria -hankkeeseen. Koordinaattorin tehtäviin hankkeessa kuuluu mm. suunnittelu, hallinnointi, tiedotus, työpajojen ja koulutustilaisuuksien järjestäminen.

Tehtävään haetaan henkilöä, jolla on tehtävään soveltuvaa kokemusta ja koulutusta,  sekä suomen ja englannin kielen erinomainen taito. Koordinaattorin tehtävän hoitaminen edellyttää kykyä itsenäiseen ja oma-aloitteeseen työskentelyyn sekä erinomaisia organisointi- ja yhteistyö- ja verkostoitumistaitoja. Edellytämme hakijoilta myös kokemusta sosiaalisen median käytöstä sekä sujuvaa työskentelyä verkkoympäristöissä. Kokemus vapaaehtoistyöstä ja viestinnästä, sekä kiinnostus avointa tietoa ja avoimia sisältöjä kohtaan on eduksi.

Työskentely on etätyötä ja tapahtuu osin kotona ja osin eri työkohteissa Helsingissä. Tehtävä on osa-aikainen ja siitä maksetaan työkorvaus. Koordinaattorin viikkotyötuntimäärä vaihtelee ja hän voi itse suunnitella työtuntinsa joustavasti. Työ alkaa lokakuussa 2013 ja päättyy kesäkuussa 2014. Tehtävässä on kuukauden (1) kuukauden koeaika.

Toivomme hakemukset Google Docs -muodossa. Lähetä linkki sähköpostitse otsikolla ‘Koordinaattori” 20.9.2013 mennessä osoitteeseen openknowledgefinland at gmail.com<http://gmail.com>. Lisätietoja: http://fi.okfn.org/about/jobs/  ja Sanna Marttila, sanna.marttila at gmail.com<http://gmail.com>, +358 40 144 2103.


Kohti avointa kulttuuria -hanke on Open Knowledge Finland ry:n,  Suomen Lontoon instituutin, Aalto-yliopiston Median laitoksen, Aalto Media Factoryn ja eri kulttuuriorganisaatioiden yhteishanke (esim. Svenska litteratursällskapet i Finland, Helsingin Kaupunginkirjasto). Hanke on saanut Opetus- ja kulttuuriministeriön avustusta.

Kohti avointa kulttuuria -hankkeen tavoitteena on tukea suomalaisia kulttuuri- ja muistiorganisaatioita avaamaan sisältöjään eri yleisöille, sekä kehittää eri toimijoiden välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä. Hanke kouluttaa kulttuuri- ja taidealan organisaatioita digitaalisten tietovarantojen avaamisessa käytännössä ja tuottaa tiedotus- ja koulutusmateriaalia, joka tulee maksutta ja avoimesti saataville Internetiin. Yhdessä toimijoiden kanssa hanke tuottaa hyviä käytänteitä kulttuurivarantojen avaamiseen, sekä yhdessä käyttäjä- ja kehittäjäyhteisöjen kanssa kehittää esimerkkejä ja keinoja miten kulttuurisisältöjä voi yhdistää avoimeen tietoon.


Miksi työskennellä OKF Finlandille?

Open Knowledge Finland ry. on vuoden 2012 lopussa perustettu yhteisölähtöinen voittoa tavoittelematon organisaatio, jonka tavoitteena on edistää tiedon avoimuutta ja avoimen tiedon hyödyntämistä sekä edistää avoimen yhteiskunnan kehittymistä.

OKF Finland on osa kansainvälistä Open Knowledge Foundation -verkostoa, joka oli muun muassa yhtenä pääjärjestäjänä 2012 syksyllä Helsingissä järjestetyssä yli 1000 hengen kansainvälisessä Open Knowledge Festival -tapahtumassa.

Osana OKF Finlandia ja kansainvälistä verkostoa pääset tutustumaan isoon joukkoon innostuneita avoimuuden asiantuntijoita, yhdistyksen työryhmiin ja mielenkiintoisiin projekteihin. Tämä ympäristö tarjoaa mahdollisuuden oppia uutta joka päivä.

OKF Finland pyrkii olemaan digitaalisen ajan ketterästi toimiva ja verkostomaisesti organisoitu järjestö, jonka päätöksenteko ja toiminta on avointa. Vasta perustetun yhdistyksen työntekijänä pääset halutessasi muokkaamaan käytäntöjä ja vaikuttamaan siihen, millaiseksi yhdistyksen toimintakulttuuri muodostuu.


-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.okfn.org/pipermail/avoin-glam-fi/attachments/20130909/6d1aa2e0/attachment.html>


More information about the avoin-glam-fi mailing list