[iRail] Fwd: iRail

Yeri Tiete yeri at tiete.be
Sun Aug 15 15:04:33 UTC 2010


My (Dutch) e-mail (below) to Marc Descheemaecker (The Chief Executive of Belgian railway operator NMBS/SNCB).

Basically, I'm asking to meet them to discuss iRail and an open API. 

As for everyone helping, please add yourself to the Contributors page of our Wiki (http://yeri.be/dz).

Also, I'd like to inform you I'll be unavailable Wednesday noon till Sunday noon (Pukkelpop festival).

Have a nice Sunday afternoon!

--
Kind regards,
Yeri Tiete
yeri at tiete.be
www.yeri.be
+32 (0)474/61.01.39

Begin forwarded message:

> From: Yeri Tiete <yeri at tiete.be>
> Date: 15 Aug 2010 16:56:34 GMT+02:00
> To: marc.descheemaecker at nmbs.be
> Subject: iRail
> 
> Geachte heer Descheemaecker,
> 
> Ik heb uw e-mail adres via uittredend minister Van Quickenborne ontvangen. 
> 
> Graag had ik u en uw medewerkers willen ontmoeten om het project iRail te verduidelijken, en eventueel een mogelijke samenwerking tussen NMBS en iRail op touw te zetten. 
> iRail, de website die jullie in juni 2010 getracht hebben stop te zetten is nu nieuw leven in geblazen. Niet enkel is de hele code nu open source, maar we richten ons voornamelijk op het schrijven van een API. 
> 
> Met deze API, een standaard om gegevens (zoals stations, tijden, vertragingen, ...) uit te wisselen, kunnen we ontwikkelaars de mogelijkheid geven om makkelijk deze informatie te gebruiken en te verwerken in hun applicaties.
> 
> Zo heeft bijvoorbeeld Nokia ons al gevraagd om "iRail for Symbian" te ontwikkelen. Een treinplanner dus voor Nokia telefoons. Maar hier stopt het niet bij, ook de Android applicatie "BeTrains" gebruikt nu de iRail API. En ook in het buitenland krijgt iRail aandacht; zowel een Franse als Duitse Android trein planner gaan binnenkort de iRail API gebruiken.
> 
> Een win/win situatie waarbij NMBS niet zelf een routeplanner dient te ontwikkelen voor elk actueel of toekomstig device/platform. Door deze standaard, kunnen wij, als applicatieontwikkelaars, het zelf doen. Wij zorgen er zelf voor dat het perfect werkt op een iPhone, iPad, Android, Symbian, ... Uiteraard komen de gegevens nog steeds van de NMBS en bent u zeker van de accuraatheid van de gegevens. Mocht u niet tevreden zijn met een bepaalde applicatie voor een bepaald platform, dan kan u deze nog altijd zelf ontwikkelen (webbased, of native, bijvoorbeeld) of kan een andere ontwikkelaar het beter doen. 
> 
> Het uiteindelijke idee is om niet enkel de treinroosters van de NMBS in deze API te verwerken, maar een maximum aan transportmiddelen, gecombineerd met bepaalde evenementen, zowel in binnen- als buitenland. De NMBS staat gewoon als eerste op ons lijstje. 
> 
> U kan alle informatie over (het) project iRail terugvinden op http://project.irail.be alsook de broncode van het project op http://yeri.be/git. 
> 
> --
> Kind regards,
> Yeri Tiete
> yeri at tiete.be
> iRail project leader
> www.yeri.be
> +32 (0)474/61.01.39

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.okfn.org/pipermail/irail/attachments/20100815/daf075e4/attachment-0002.html>


More information about the iRail mailing list