[iRail] Hack de Overheid

Pieter Colpaert pieter.colpaert at gmail.com
Thu Mar 3 14:57:12 UTC 2011


Is there someone interested in joining the Dutch folks in Amsterdam for their event concerning open data? If so I would be interested in carpooling :)

Pieter

----------------------------


Maak Apps op Hack de Overheid #3

Eindelijk open data! Op 12 maart in het Sieraad in Amsterdam vindt 'Hack de Overheid: Apps for Amsterdam' plaats.

Hack de Overheid is een hackathon van een dag waarbij nieuwe apps, websites en toepassingen worden gemaakt op basis van overheidsdata. Coders, geeks, ambtenaren en mensen met een goed idee komen samen om in één dag prototypes te maken van open data die het leven makkelijker maken.

Hack de Overheid is dit keer onderdeel van de Apps for Amsterdam competitie. Dat betekent dat de gemeente Amsterdam verschillende data beschikbaar stelt. Denk bijvoorbeeld aan data van bodemverontreiniging, infraroodscans, reistijden, brandweer incidenten, landkaarten en nog veel meer andere verschillende datasets.

Naast eeuwige roem is er een prijzenpot voor apps die zijn gericht op Amsterdam van maar liefst 14.500,- EUR., en worden er minstens 22 geldprijzen weggegeven…!

Apps for Amsterdam is niet alleen voor Amsterdam. Gave apps maken de weg vrij voor meer open data op andere plekken - dus waar je ook woont - je bent heel erg welkom om ons te helpen.

Schrijf je in op http://www.hackdeoverheid.nl en kom langs!
Met vriendelijke groet,
-- 
Alper Çugun
T. +31 - 6 - 24 55 33 06

Monster Swell: Agency for data analysis and visualization
http://twitter.com/monsterswell
http://monsterswell.com

More information about the iRail mailing list