[iRail] Uitnodiging - Gent autovrij: sessie: "van mobiliteitsdata naar mobiliteitsoplossingen" - 20 september

Morlion Pieter Pieter.Morlion at stad.gent
Fri Sep 4 12:41:02 UTC 2015


Beste collega's van iRail,

We doen ons best om 'open data' zo onwijs hip te maken dat zelfs Paul Severs er een ballade aan wijdt. Op 20 september hebben we de raadszaal van het stadhuis kunnen inpalmen om het 2 uur lang over open data te hebben. We hebben ook de mensen van PickMeUp en Lab van Troje uitgenodigd. Daarnaast komt, speciaal voor jullie, TreinTramBus ook even een uiteenzetting geven. Brengen jullie je iRail vrienden mee? Volgens mij kunnen jullie samen met TreinTramBus retecoole dingen doen.

Uw aanwezigheid wordt ten zeerste geapprecieerd!

Pieter
& overige ambtenaren


Inschrijven: http://www.eventbrite.nl/e/tickets-van-mobiliteitsdata-naar-mobiliteitsoplossingen-18324336584[cid:image002.jpg at 01D0E71C.5BDDFDC0]

Stad Gent en het Mobiliteitsbedrijf beschikken over interessante informatie in verband met mobiliteit. We delen deze gegevens als 'open data' op http://data.gent.be<http://data.gent.be/> met inwoners, bedrijven en andere geïnteresseerden. Iedereen kan deze data gebruiken voor haar / zijn eigen toepassingen. Op basis van de data kunnen zo onder meer creatieve oplossingen gebouwd worden die een vlotte en duurzame mobiliteit mogelijk maken.

Om zo'n creatieve mobiliteitstoepassingen te stimuleren willen we graag weten met wat voor data we jou kunnen helpen. Wat is interessante informatie is om je verplaatsing te kunnen inplannen? Welke data is waardevol voor je bedrijf? Welke oplossing zou je gebruiken?

We nodigen je dan ook graag uit op 20 september 2015, tijdens "Gent Autovrij"<http://www.mobiliteitgent.be/gentautovrij> om hierover in dialoog te gaan.

Drie interessante bedrijven / organisaties geven inzicht in hun werking en hun datanoden:
- PickMeUp: http://www.pickmeup.be/ - de Gentse start-up die een taxi boeken veel makkelijker maakt.
- Lab Van Troje (te bevestigen): http://www.labvantroje.be/ - creatief stadslaboratorium dat inzet op duurzaamheid en leefbaarheid. Bekend van de Leefstraten:
- TreinTramBus: www.treintrambus.be<http://www.treintrambus.be> - komt al meer dan 25 jaar op voor de belangen van reizigers die het openbaar verover gebruiken:

Er is uitgebreid de mogelijkheid om in gesprek te gaan met experten in het veld, aanwezige bedrijven en de mensen van stad Gent.

Wanneer:      20 september, 14 tot 16u
Waar:         Stadhuis Gent, Botermarkt 1
Publiek:       Geïnteresseerden, ontwikkelaars, inwoners, mobiliteitsorganisaties, start-ups & bedrijven (= iedereen)Pieter Morlion
Verkeerscentrum - Traffic Control Centre Ghent
Mobiliteitsbedrijf Stad Gent

Sint-Michielsplein 9, 9000 GENT
GSM +32 476 270 480
www.mobiliteitgent.be<http://www.mobiliteitgent.be/>

I do not consider my poetry worth printing.

Aansprakelijkheidsbeperker - Lees meer ... <http://www.gent.be/gent.htm?id=131587>

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.okfn.org/pipermail/irail/attachments/20150904/ef7a3e95/attachment-0002.html>
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: image002.jpg
Type: image/jpeg
Size: 48710 bytes
Desc: image002.jpg
URL: <http://lists.okfn.org/pipermail/irail/attachments/20150904/ef7a3e95/attachment-0002.jpg>


More information about the iRail mailing list