[okfn-ro] Recensamantul local al datelor deschise

Ovidiu Voicu ovidiu.voicu at fundatia.ro
Mon Jun 2 14:55:28 UTC 2014


Salut,

 

Are dreptate Bogdan, e bine să existe (cel puțin) un exemplu. Și poate din exemplu să facem un ghid.

 

Propun așa:

 

1. Luăm un oraș (Timișoara pare cel mai la îndemână) și completăm Indexul. Cu această ocazie, schițăm ghidul: ce înseamnă fiecare tip de date, ce instituție locală ar trebui să-l dețină, ce înseamnă că e publicat liber sau nu. Lucruri foarte concrete, căci pentru conceptele generale avem Open Data Handbook (și tradus)  // 3-5 zile (inclusiv discuția)

 

2. Alegem alte trei orașe, le împărțim între noi și… aplicăm ghidul. Vom avea deci încă trei seturi completate și ghidul îmbunătățit // 5-7 zile.

 

3. Ieșim cu Indexul și ghidul în lume, căutăm voluntari pentru restul orașelor. Asta înseamnă că în timp ce facem 1 și 2, ne gândim la metode de comunicare.

 

Sigur că dacă ne apucăm serios de treabă putem să facem noi, cei înscriși aici, toate orașele. Dar e mai de folos dacă reușim să avem o comunitate de voluntari care să și monitorizeze situația. Ar fi frumos să fie chiar din orașele respective. De aceea spun că e bun un ghid, că nu se știe câți oameni familiarizați cu open data găsim.

 

E doar o propunere, ca să pornim de undeva.

 

Toate bune,

Ovidiu

 

From: okfn-ro [mailto:okfn-ro-bounces at lists.okfn.org] On Behalf Of Silviu Vert
Sent: 2 iunie 2014 13:33
To: Date deschise & guvernare deschisă; okfn-ro at lists.okfn.org
Subject: [okfn-ro] Recensamantul local al datelor deschise

 

Salut,

 

Dupa recensamantul national al datelor deschise <https://index.okfn.org/country/overview/Romania> , realizat in 2013, e timpul sa vedem cum stam la nivelul datelor deschise in marile orase din Romania.

 

De curand, grupul local Open Knowledge Romania a instalat si a particularizat platforma pentru recensamantul local din tara noastra: http://ro-city.census.okfn.org/

 

Sunt binevenite sugestiile privind organizarea recensamantului si modalitatea optima prin care putem promova platforma astfel incat sa strangem datele necesare.

 

Multumesc!

Silviu

 

--

Silviu Vert

 

Ambasador
Open Knowledge Romania
ro.okfn.org <http://ro.okfn.org/>  | @okfnro <https://twitter.com/okfnro> 

 

 

 

 

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.okfn.org/pipermail/okfn-ro/attachments/20140602/0d03f7b7/attachment-0004.html>


More information about the okfn-ro mailing list