[oppilaitosverkosto-fi] Vierailuluento avoimesta datasta TTY:llä tiistaina 18. helmikuuta kello 14.15

Jukka Huhtamäki jukka.huhtamaki at tut.fi
Fri Feb 7 06:57:53 UTC 2014


Moro,

Open Data Tampere -projektin Matti Saastamoinen ja Open Knowledge Foundation Finlandin Antti Poikola vierailevat TTY:llä tiistaina 18. helmikuuta kello 14.15 puhumassa avoimesta datasta. Tervetuloa mukaan!

Välitäthän tapahtuman tiedoksi sopivaksi katsomillesi tahoille!

- - 8<  - -

Eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan toimeksiannosta sata tärkeintä radikaaleja teknologioita listannut Risto Linturi ryhmineen nosti avoimen datan ja ison datan tärkeimmäksi yksittäiseksi teknologiaksi: http://web.eduskunta.fi/dman/Document.phx?documentId=ie27613151734377

Mitä avoin data on ja mitä sillä voi tehdä? Mitä Suomessa ja Tampereella on jo tehty datan avaamiseksi? Miten avointa dataa voidaan käyttää opetuksen tukena yliopistoissa? Miten avoin data huomioidaan ohjelmallisessa sisällönhallinnassa? 

Matti Saastamoinen toimii projektipäällikkönä Open Data Tampere Region -projektissa ja on mukana järjestämässä Apps4Pirkanmaa -kilpailua. Tamperelaisen avoimen datan edustajan ominaisuudessa Matti kävi uusimmassa Apps4Finland-kilpailussa pokkaamassa useammankin palkinnon. Matti käy luennolla läpi avoimen datan periaatteet ja kutsuu TTY:n opiskelijat mukaan Apps4Pirkanmaa-kilpailuun.

Antti Poikola on ollut mukana kotimaisessa avoimen datan toiminnassa alusta asti. Antin edustama Open Knowledge Foundation Finland edistää avointa dataa/tietoa/tietämystä Suomessa. Vuonna 2013 järjestetty Avoimen datan kuntakiertue jalkautti avoimen datan ja sen soveltamisen kuudelle paikkakunnalle Suomessa. Facebookin Finnish Open Data Ecosystem -yhteisössä on tällä hetkellä miltei 2000 jäsentä, joista monet ovat mukana myös OKF Finlandin toiminnassa.

Tämä on Ohjelmallinen sisällönhallinta -opintojakson kevään 2014 toteutuskerran toinen vierailuluento. Lisätietoja: https://hlab.ee.tut.fi/piiri/groups/ohjelmallinen-sisallonhallinta-2014

Luento järjestetään Sähkötalon salissa S1. Tilaa riittää, joten kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita yli organisaatiorajojen!

- - 8< --

Tapahtuman sivu Facebookissa:
https://www.facebook.com/events/759527670741339/?ref_newsfeed_story_type=regular
.

Jukka

-- 
Jukka Huhtamäki
Tutkija/Researcher
Intelligent Information Systems Laboratory
http://www.linkedin.com/in/jukkahuhtamaki
+358405854771




More information about the oppilaitosverkosto-fi mailing list