portal date.gov.ro

OGP ogp la gov.ro
Joi Oct 24 07:43:13 UTC 2013


Bună ziua,

 

În data de 17 octombrie 2013, a fost lansată varianta beta a portalului  <http://date.gov.ro/> date.gov.ro,  punctul central de acces pentru seturile de date deschise livrate de autoritățile și instituțiile administrației publice.  

Această iniţiativă face parte din angajamentele incluse în Planul Naţional de Acţiune pentru anul 2014 – Provocarea nr. 3: Maximizarea rezultatelor: integrarea datelor deschise furnizate de instituţiile publice şi a serviciilor conexe acestora într-o platformă unică la nivel naţional. Bazat pe principiile transparenţei, participării şi colaborării, portalul are scopul de a ajuta publicul să găsească, să descarce și să folosească seturi de date generate și deținute de structurile administrative.

În vederea încurajării publicării și reutilizării informațiilor publice în conformitate cu normele în vigoare şi pentru interoperabilitate cu alte baze de date licențiate deschis, Secretariatul General al Guvernului pune la dispoziţia utilizatorilor portalului o  <http://data.gov.ro/base/images/logoinst/OGL-ROU-1.0.pdf> Licență de utilizare a informațiilor deschise publicate pe portalul de date deschise.

Așteptăm cu interes opiniile și propunerile dumneavoastră legate de portal, licență sau seturile de date publicate.

 

Vă mulțumim,

Larisa Panait,

Consilier,

Cancelaria Primului-Ministru

0213143400/1367

ogp la gov.ro   

http://ogp.gov.ro/  

 

-------------- partea următoare --------------
Un atașament HTML a fost eliminat   
URL: <http://lists.okfn.org/pipermail/date-deschise/attachments/20131024/db72e8d1/attachment-0001.html>


Mai multe informații despre lista de discuții Date-deschise