[okfn-cz] Off topic: Cena za inovativní občanskou žurnalistiku

Jakub Mráček jakub.mracek at osf.cz
Thu Jan 12 08:03:47 UTC 2012


Vážení přátelé,

dovolím si jednu (ne zcela nesouvisející) reklamu: Nadace OSF pořádá Novinářskou cenu, ve spolupráci s českým Googlem letos zavádíme novou kategorii, která ocení občanské novináře - tzv. Cena Googlu za inovativní občanskou žurnalistiku. 

Do kategorie se mohou přihlásit autoři, kteří nepracují v žádném médiu, ale kteří mají svůj blog, video-blog či jiný online formát, prostřednictvím kterého reagují na problémy společnosti, ať už na lokální, národní či mezinárodní úrovni. Do kategorie spadají příspěvky, jež představují nové nekonvenční názory na celospolečenské dění (dlouhodobý projekt), i ty, jimž se podařilo zpracovat nebo zachytit událost, kterou běžná média nezachytila či kterou se média teprve později inspirovala (i jednorázové projekty). Do kategorie lze přihlásit 1 samostatný příspěvek či monotematickou sérii maximálně 5 příspěvků.

Ocenění může získat autor třeba za kvalitní zpracování nějaké kauzy a podrobné informování o ní, nebo natočení situace, jež běžná média opominula. Autor s cenou získává také finanční odměnu ve výši 20 000 Kč. Hlásí se v tomto případě spíše autor (nebo několik autorů), než-li nezisková organizace.

Hlásit se můžete/Přihlásit někoho můžete do 31. ledna 2012 na www.novinarskacena.cz, kde najdete veškeré informace. Pokud budete mít dotazy, pište na novinarskacena at osf.cz

S díky za váš čas a případné tipy,

 

Jakub Mráček
Transparency and Public Accountability Program Coordinator

OPEN SOCIETY FUND PRAGUE | Jeseniova 47, 130 00 Praha 3
p: +420 222 540 979 | m: +420 777 323 557
e: jakub.mracek at osf.cz <mailto:jakub.mracek at osf.cz>  | w: www.osf.cz <http://www.osf.cz/> 
fb: www.facebook.com/nadace.osf <http://www.facebook.com/nadace.osf>  | t: @nadaceOSF <http://twitter.com/#!/nadaceOSF> 

 

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.okfn.org/pipermail/okfn-cz/attachments/20120112/32d93f86/attachment.html>


More information about the okfn-cz mailing list