RE: Date-deschise să fie păstrată sau mutată de la Ceata

Ovidiu Voicu ovoicu la soros.ro
Dum Mar 23 19:20:00 UTC 2014


Salut Tibi,

În condițiile expuse de tine, am fost nevoit să votez „mutată”. 

Sunt de acord cu observația pe care ai făcut-o despre sarcasm. Această armă retorică este utilă între cei ce se cunosc bine sau sunt prieteni, dar este agresivă între oameni care știu mai puține unul despre altul, cu atât mai mult cu cât nu ne vedem la față pentru a completa cu limbaj non-verbal. 

Însă limitarea de a nu recomanda programe nelibere este o greșeală. Nu poți să ai o discuție rațională eliminând arbitrar una din opțiuni. Un program neliber nu este rău în sine. Este legitim, în sistemul nostru etic, să îți construiești un model de afaceri bazat pe program neliber. Este legitim să încerci să îți vinzi ideea. Este legitim să cumperi și să folosești acest program. Este legitim să recomanzi un program, dacă ți se pare că merită banii (ca să nu mai vorbesc de situația în care nu există alternativă liberă). Problemele apar atunci când cineva încearcă să impună un program sau altul. Dar tot o problemă este și când încerci să impui propria ideologie. Discuția rațională și liberă se bazează pe schimbul de argumente, nu pe duelul în axiome.

Ar fi păcat ca lista să fie nevoită să treacă printr-o mutare tocmai acum, când comunitatea începuse să se dezghețe. Dar decât să crească pe o cenzură, mai bine să o mutăm.

Sper însă că voi, la Ceata, vă mai gândiți.

Toate bune,
Ovidiu

-----Original Message-----
From: date-deschise-bounces la liste.ceata.org [mailto:date-deschise-bounces la liste.ceata.org] On Behalf Of Tiberiu C. Turbureanu
Sent: Sunday, March 23, 2014 9:09 PM
To: date-deschise la liste.ceata.org
Subject: Date-deschise să fie păstrată sau mutată de la Ceata

Salut,

Vă rog să vă exprimați pentru sau împotriva mutării acestei liste de la Fundația Ceata la altă organizație sau la un alt grup.

http://sondaje.ceata.org/poll.php?poll_id=220

Prin selectarea opțiunii „Păstrată”, sunteți de acord să nu recomandați programe nelibere și să purtăm un dialog civilizat pe această listă, fără scarcasm sau atacuri la persoană.

Voturile comunității vor fi luate în considerare de Consiliul Director al Fundației Ceata.

Vă mulțumesc,

--
Tiberiu C. Turbureanu
Președinte, Fundația Ceata
Telefon: +40-761-810-100
GPG: 8B51 53CB 354E 3049 FAE9  3260 F033 8452 4154 1967

Susții libertatea artelor și tehnologiilor?
Înscrie-te ca membru! (http://ceata.org/%C3%AEnscrieri) _______________________________________________
Date-deschise mailing list
Date-deschise la liste.ceata.org
https://liste.ceata.org/listinfo/date-deschise




Mai multe informații despre lista de discuții Date-deschise