[okfn-cz] Ovlivněte priority projektu pro otevřené vládnutí

Jakub Mráček jakub.mracek at osf.cz
Tue Jan 10 12:56:39 UTC 2012


Vážená paní, vážený pane, milí přátelé,
obracím se na Vás s prosbou o podporu a pomoc. Česká vláda se zavázala v rámci mezinárodní iniciativy Open Government Partnership (OGP) (Partnerství pro otevřené vládnutí ) realizovat projekt, který - jednoduše řečeno - zlepší kvalitu občanského života u nás (podrobněji o OGP na http://goo.gl/0S7rg). Proces přípravy má za sebou první fázi, v níž velké neziskové organizace a úřady navrhovaly témata. V druhé fázi se z těchto 11 okruhů vybírají zhruba tři, na nichž se bude dále pracovat. Soupis témat i s návrhem konkrétních kroků najdete na http://goo.gl/bFd60.
Do 31. 1. se k návrhům může prostřednictvím jednoduchého dotazníku na stránkách vlády vyjadřovat veřejnost (http://goo.gl/DybnD). Po dohodě s úřednicemi, které za věc zodpovídají, jsme se ale rozhodli oslovit Vás s prosbou o vyplnění alternativního krátkého dotazníku, jehož cíl je určit mezi tématy ta prioritní. Budeme Vám velmi vděční, pokud tomuto dotazníku můžete věnovat několik minut. Najdete ho na http://goo.gl/wG9PK. Abychom výsledky mohli přinést již na veřejný workshop (http://goo.gl/A1Me8), prosíme o vyplnění do konce tohoto týdne.
O vývoji OGP v Česku informuje na (na vládě nezávislém) webu s adresou https://sites.google.com/site/opengovcz/ (během několika dní by stránka měla fungovat na adrese www.opengov.cz).
Případné dotazy Vám rád zodpovím.
S poděkováním a přáním všeho dobrého v novém roce
Jakub Mráček
Nadace Open Society Fund Praha
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.okfn.org/pipermail/okfn-cz/attachments/20120110/583cdd64/attachment.html>


More information about the okfn-cz mailing list