[okfn-cz] Opendata a Open Government Partnership: report ze schůzky na Úřadu vlády ČR

Jakub Mráček jakub.mracek at osf.cz
Sat Jan 7 16:12:25 UTC 2012


Vážení přátelé,
chci vás informovat o dění kolem Open Government Partnership (OGP) a opendata (pokud si nejste jisti, co to OGP je, odkazuji na blog http://goo.gl/yyujH).
Jak víte z předchozích mailů, díky Michalu Bergovi dostali na úřadu vlády námět, aby obsahem akčního plánu byly právě opendata (dokument s 11 možnými tématy najdete na http://goo.gl/l19uN). Před Vánoci jsme byli pozváni věc probrat důkladněji, schůzka proběhla včera (za naší stranu se zúčastnil Martin Nečaský, Michal Škop, Jiří Knitl (OSF), Jakub Mráček). Její závěry shrnu do několika bodů:
	- Úřednice jsou z nápadu nadšené a fandí mu. Klíčové je, aby vyšel jako důležitý i z připomínkování veřejností.
	- 16.1. se koná workshop pro veřejnost (pozvánka: http://goo.gl/kVlZF), na kterém budeme opendata prezentovat. Moc by pomohlo, kdybyste mohli přijít a toto téma v diskuzi podpořit.
	- Vyjádřit se můžete i elektronicky: určitě prostřednictvím "formuláře" na stránkách vlády (http://goo.gl/Pk9S8), a pak prostřednictvím formuláře, který budu dnes rozesílat já (dámy z úřadu to vítají a čekají na výsledky). Druhý formulář bude především o priorizaci.
	- Uděláme všechno pro to, aby opendata byla v Akčním plánu OGP pro Českou republiku. V případě, že se tak nestane, úřad Karolína Peake má stejně zájem s námi na tématu spolupracovat.
	- K tématu budeme vytvářet část akčního plánu, verze k připomínkování půjde prioritně do této konference. Předmětem bude 1) odstranění technických i právních překážek pro opendata v ČR, 2) vytvoření katalogu opendata v ČR.
Pokud se do toho vložíme a nenecháme nic náhodě, čeká nás pracný, ale optimistický rok... ;)
S přáním pěkného víkendu
Jakub Mráček
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.okfn.org/pipermail/okfn-cz/attachments/20120107/fe448153/attachment.html>


More information about the okfn-cz mailing list