[okfn-cz] OGP: Jak jsme prosazovali opendata (a co dál)

Jakub Mráček jakub.mracek at osf.cz
Mon Jan 16 22:23:10 UTC 2012


Vážení přátelé,
díky vám všem, kteří jste dnes přišli podpořit opendata na "workshop" k OGP na Úřadu vlády. Hned v úvodu je třeba říct závěr, který (zvlášť těm, kteří odcházeli dřív) nebyl dlouho zřetelný: opendata zůstávají ve hře jako jedno z prioritních témat pro akční plán.
Trochu podrobněji:
Hlavním problémem akce bylo, že organizátorky neměli žádnou představu o tom, co vlastně očekávají. Debata byla především v první části hodně rozpadlá, díky intervencím v polovině se ale podařilo alespoň k nějakým dílčím závěrům dojít. Implicitně bylo za prioritu považován zákon o úřednících a dvojtéma data/106. To se shoduje s průběžnými výsledky z prioritizačního dotazníku.Vzhledem k tomu, že jiný vstup než závěry z dnešního dopoledne a z našeho dotazníku na http://goo.gl/n6mgu, prosím o jeho vyplnění.
Do konce ledna se rozhodne, co se v akčním plánu nakonec objeví. Pan Kužílek, který prosazoval spojení témat 4 (data) a 7 (novelizace 106/99), stojí o schůzku - myslím, že by bylo dobré, kdyby se nás sešlo víc. Jinak hrozí, že prostou kombinací obou témat vznikne kočkopes.
Ještě jednou děkuji za to, že jste dorazili, i díky vám teď můžeme promýšlet, co dál.

Jakub Mráček
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.okfn.org/pipermail/okfn-cz/attachments/20120116/bd9761c9/attachment.html>


More information about the okfn-cz mailing list