Re: Harta transparenței autorităților publice!

Alex Morega alex la grep.ro
Lun Oct 29 12:25:09 UTC 2012


Salut,

Îmi dau și eu cu părerea, neinvitat, dar here goes :)

Un hackaton e bun să adune oameni să lucreze la un proiect (sau mai multe) când e clar ce trebuie făcut și e nevoie de forță de muncă. Proiectul cu harta transparenței pare să fie la început, nu-foarte-clar definit tehnic.

Cred că e mai potrivit să-l ia în brațe cineva, să se apuce de treabă, să-i dea o formă, și când i se pare că e loc de contributori, să anunțe asta (pus tichete, eventual organizat un hackaton). Dacă proiectul începe cu un hackaton mi-e să nu fie prea mulți bucătari în bucătărie. :)

-- Alex

On 29 Oct 2012, at 13:49, Andra Bucur <abucur la soros.ro> wrote:

> 
> Salutare tuturor,
> 
> Fundația Soros își propune să facă o hartă a transparenței autorităților publice. 
> 
> Aceasta presupune o hartă a României, care să cuprindă unitățile administrativ-teritoriale și autoritățile publice din cadrul acestora (Parlament, Ministere,  Instituțiile Prefectului și Primăriile), permițând adăugarea ulterioară de conținut. Harta se va colora în funcție de gradul de transparență al instituției, care va fi evaluat pe baza indicatorilor de transparență stabiliți (aceștia vor fi introduși ulterior în dreptul fiecărei instituții) și pe baza feedbackului utilizatorilor. 
> 
> Harta va fi sub licență liberă și deschisă pentru reutilizare.
> 
> Pentru a realiza partea tehnică, ne-am gândit să organizăm un Hackathon.
> 
> Noi oferim: pizza, suc, cafea, spațiu, acces la internet, o listă cu instituțiile și link-ul către siturile lor internet, promovarea platformei, asigurarea conținutului și a sustenabilității acesteia. Sper să îmi spuneți voi dacă sunt necesare și alte informații în vederea realizării tehnice a hărții instituțiilor.
> 
> Dacă vreți să ne ajutați în acest demers și să participați la eveniment, aștept să mă contactați și vom stabili apoi o dată pentru Hackathon!
> 
> 
> Cu cele mai bune gânduri,
> Andra.
> 
> 
> 
> 
> _______________________________________________
> Date-deschise mailing list
> Date-deschise la liste.ceata.org
> http://liste.ceata.org/listinfo/date-deschise
Mai multe informații despre lista de discuții Date-deschise