intalnire radu puchiu (guv.ro) // date deschise // marti, 20.08 // confirmare

Ovidiu Voicu ovoicu la soros.ro
Lun Aug 19 07:05:38 UTC 2013


Buna dimineata,

 

Am primit confirmari de la cateva persoane:

 

Ioana Avadani, CJI

Marina Neagu, CID / GEA

Tiberiu Turbureanu / Ceata

Elena Calistru / Funky C.

Ana Vasilache / FPDL

Ovidiu Voicu / Soros

 

Si alte cateva s-au aratat interesate, dar sunt plecate din Bucuresti.

 

Zic ca putem sa avem o scurta discutie informala maine, apoi reluam in septembrie. Intalnirea ramane deschisa, oricine poate sa vina maine, chiar daca nu a confirmat. 

 

Va astept deci maine, marti, 20.08, la Fundatia Soros (Caderea Bastiliei nr. 33), de la ora 10.

 

Toate bune,

Ovidiu

 

 

From: Ovidiu Voicu [mailto:ovoicu la soros.ro] 
Sent: 14 august 2013 18:00
To: date-deschise la liste.ceata.org
Cc: radu.puchiu la gov.ro
Subject: intalnire radu puchiu (guv.ro) // date deschise // marti, 14.08

 

Salut,

 

Stiu ca e din scurt, ca e august, si ca e un mesaj lung, dar va rog sa aveti putina rabdare :)

 

Va scriu despre o intalnire informala cu Radu Puchiu, secretarul de stat de la Cancelaria PM, cel care coordoneaza Departamentul de Servicii Online si Design (DSOD), marti, de la ora 10, la sediul Fundatiei Soros. 

 

Intalnirea are doua subiecte importante:

 

1. Pregatirea unor intalniri de lucru cu persoanele din ministere responsabile cu gestionarea si publicarea datelor.

 

Aceste intalniri de lucru le-am propus de comun acord la intalnirea de la sediul guvernului, asa cum poate isi amintesc cei ce au fost prezenti. DSOD va facilita intalnirile. Noi trebuie sa aducem oameni care se pricep la date deschise si (preferabil) la tematica institutiei respective, care sa explice celor responsabili ce vrem de la ei.

 

Am cazut de acord ca ar fi bine sa incepem, in cursul lunii septembrie, cu ministerele care s-au arata deschise si in colaborare cu care sa construim exemple de succes. Radu a identificat cinci posibili parteneri: Agricultură, Muncă, Justiție, Dezvoltare și Apărare (cu aceștia din urmă e mai complicat dacă ajungem la chestiuni de securitate națională). Eu as adauga Educatia pentru ca este un depozitar al unor date de mare interes pentru public, sigur le au in format electronic (vezi rezultatele la examene nationale, spre exemplu), iar initiativa manualelor digitale deschide o discutie interesanta.

 

Intr-o situatie ideala, cu fiecare institutie procesul ar avea patru pasi: (1) ne intalnim cu ei, le explicăm ce asteptari avem, le oferim sprijin tehnic daca au nevoie; (2) ministerul publica seturile de date;  (3) programatori folosesc datele pentru aplicatii inteligente; (4) ministerul actualizează constant datele (si sub presiunea existenței aplicațiilor). 

 

Ca sa functioneze, ar trebui sa avem alaturi nu doar activisti, ci mai ales programatori. Cel mai simplu ar fi (ideea Andrei) sa gasim pentru fiecare domeniu oameni care au deja proiecte sau idei de proiecte si care au nevoie de date. Win-win. 

 

2. Romania si OGP

 

Pana la sfarsitul lunii septembrie, Romania trebuie sa trimita un raport de implementare a planului national OGP. Acesta ar trebui sa includa si obiectivele pentru anii urmatori. Dupa cum stim, rezultatele concrete nu sunt prea multe, dar e util sa identificam ce s-a facut. 

 

Timpul e scurt, dar va fi si o dezbatere a raportului impreuna cu societatea civila. Intalnirea de marti este doar un pas intermediar (ca nu avem raportul ca sa dezbatem), de culegere de idei, atat despre ce s-a facut, cat si despre domenii noi de inclus in planul de actiune.

 

 

Chestiuni logistice

 

- Timpul e scurt pentru ca Radu are o scurta vacanta incepand de miercurea viitoare si ar fi bine sa prindem momentul si sa avem cateva chestiuni concrete stabilite. 

- Va rog sa confirmati printr-un mesaj scurt daca sunteti in Bucuresti si aveti timp/inclinatie sa participati, sa stim daca ne adunam suficienti. 

- Orice idei sunt binevenite si in scris

- Va rog sa distribuiti mesajul catre alti colegi interesati, ce poate nu sunt pe lista

 

Toate bune,

Ovidiu

-------------- partea următoare --------------
Un atașament HTML a fost eliminat   
URL: <http://lists.okfn.org/pipermail/date-deschise/attachments/20130819/4efd9227/attachment-0001.html>


Mai multe informații despre lista de discuții Date-deschise