Drepturi pentru datele POS Mediu

Miruna Badescu miruna.badescu la eaudeweb.ro
Lun Feb 10 15:51:46 UTC 2014


Bună tuturor,

 

În cadrul unui workshop al unui proiect finanțat de POS Mediu a apărut întrebarea “ce se va întâmpla cu (sursele și) datele colectate după finalizarea proiectului?”. În particular, ar putea fi interesantă centralizarea datelor de monitorizare pentru specii și habitate la nivelul României. 

 

Domnul Grigoraș (în CC) este specialist GIS la Institutul Delta Dunării și are o mai bogată experiență în proiecte pentru POS Mediu. Dânsul ne-a spus că ar vrea să publice datele dintr-un proiect mai vechi, date care ar putea fi folositoare în multe domenii, în particular în administrația publică. La întrebarea “se pot face publice datele?”, POS Mediu a răspuns “nu, ele aparțin POS Mediu”. Domnul Grigoraș poate da mai multe detalii.

 

Excluzând eventualele părți sensibile ale fiecărui set de date (de exemplu coordonatele exacte ale unor observații de specii protejate), este în regulă un asemenea răspuns? La o primă vedere, mi se pare flagrant greșit, mai ales că datele nu sunt nici măcar reutilizate între proiectele POS Mediu. 

 

Mulțumesc pentru orice sfat sau îndrumare,

Miruna

 

--

Miruna Bădescu
Eau de Web ( <http://www.eaudeweb.ro> www.eaudeweb.ro)



 

-------------- partea următoare --------------
Un atașament HTML a fost eliminat   
URL: <http://lists.okfn.org/pipermail/date-deschise/attachments/20140210/20316b5d/attachment-0001.html>


Mai multe informații despre lista de discuții Date-deschise